Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Majsterku sveta Jerutovú očistili z dopingového podozrenia

Na archívnej snímke Norah Jerutová z Kazachstanu oslavuje víťazstvo vo finále svetového prekážkového behu žien na 3000 metrov. Foto: TASR/AP

Kazašská bežkyňa na 3000 m prek. Norah Jerutová odovzdala viacero vzoriek s podozrivým krvným obrazom, no podarilo sa jej dokázať, že to bolo následkom ochorenia Covid 19.

Astana 3. novembra (TASR) - Kazašská bežkyňa na 3000 m prek. Norah Jerutová môže štartovať na atletických súťažiach. Disciplinárny tribunál ju zbavil podozrenia z dopingu, pre ktoré tento rok nemohla v Budapešti obhajovať titul majsterky sveta z Eugene 2022.

Jerutová odovzdala viacero vzoriek s podozrivým krvným obrazom, no podarilo sa jej dokázať, že to bolo následkom ochorenia Covid 19. Jednotka integrity atletiky (AIU) mala podozrenie, že rodáčka z Kene podstúpila nedovolenú transfúziu a po verdikte si dala čas na posúdenie, či sa odvolá na Športový arbitrážny súd (CAS).

Jerutová sa medzitým môže zapojiť do boja o účasť na OH v Paríži. Predchádzajúcu olympiádu v Tokiu musela vynechať, keďže čakala na povolenie zmeniť občianstvo. Správu priniesla AP.