Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia UNESCO a veda

V Bratislave sa začína Festival vedeckých filmov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súčasťou podujatia budú aj prednášky a iné sprievodné podujatia.


Bratislava 9. novembra (TASR) - Nadšenci vedy a vedecko-populárnych filmov si prídu v týchto dňoch na svoje. Dnes sa totiž v Bratislave začína Festival vedeckých filmov, ktorý potrvá do 13. novembra. Súčasťou podujatia budú aj prednášky a iné sprievodné podujatia. Organizátorom akcie je Centrum vedecko-technických informácií SR.

Organizátori pripomínajú, že rok 2015 je Medzinárodným rokom svetla, preto aj hlavnou témou tohto ročníka bude svetlo. "Ťahákom festivalu je premietanie filmu Light out!, ktorý bol v roku 2014 nominovaný na Canadian Screen Awards ako najlepšia vedecká dokumentárna snímka," uvádzajú organizátori na webe. Autor filmu - kanadský režisér Michael McNamara bude exkluzívnym hosťom festivalu.

Niekoľkodňové podujatie bude bohaté aj na sprievodný program. "Sprístupnená bude výstava Otto Wichterle (vynálezca kontaktných šošoviek, pozn. TASR). Zároveň bude odvysielaný (10.11.) animovaný film, ktorý predstavuje dielo a osobnosť jedného z najväčších českých vynálezcov 20. storočia," dodávajú organizátori.