Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia UNESCO a veda

Nosnou témou Týždňa vedy a techniky 2015 bude svetlo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V pondelok 9. novembra sa začína Týždeň vedy a techniky 2015 a potrvá až do nedele 15. novembra.


Bratislava 5. novembra (TASR) - Už budúci týždeň sa po celom Slovensku budú konať prednášky, prezentácie, výstavy či workshopy. V pondelok 9. novembra sa začína Týždeň vedy a techniky 2015 a potrvá až do nedele 15. novembra. TASR informovala hovorkyňa pre priamo riadené organizácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Slušná.

Nosnou témou tohto ročníka sa stalo svetlo, záujemcom však predstavia i tvorbu známeho českého chemika a vynálezcu kontaktných šošoviek Otta Wichterleho. Počas celého týždňa sa bude môcť verejnosť zoznámiť s najnovšími poznatkami z oblasti vedy, techniky a inovácií. Cieľom je predovšetkým popularizovať vedu a techniku, informovať o najnovších výsledkoch, ale i vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín.

"Výskum a inovácie sa stávajú čoraz významnejším kapitálom a zložkou ekonomiky. Je preto žiaduce, aby sme aj my na Slovensku tento trend zachytili a pritiahli pozornosť verejnosti a najmä detí a mladých k tejto sfére," povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler s tým, že Týždeň vedy a techniky túto možnosť ponúka.

Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky 2015 sa uskutoční 9. novembra o 9.00 h v priestoroch budovaného Centra vedy CVTI SR na Bojnickej 3 v Bratislave.