Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Koncern BASF rozširuje v Ázii výskumnú a vývojovú činnosť

sídlo nemeckej chemickej firmy BASF AG v Ludwigshafene. Foto: TASR/AP

V juhokórejskom Suwone pri Soule bude jeho nové výskumné a vývojové stredisko, ktoré sa bude zaoberať materiálmi pre elektronický sektor.

Soul 3. septembra (TASR) - Nemecký BASF, najväčší chemický koncern na svete, rozširuje v Ázii svoju výskumnú a vývojovú činnosť.

Agentúra DPA informuje, že vo štvrtok (4.9.) oficiálne začne pôsobiť v juhokórejskom Suwone pri Soule jeho nové výskumné a vývojové stredisko, ktoré sa bude zaoberať materiálmi pre elektronický sektor.

Manažér koncernu pre Áziu a Pacifik Boris Jenniches dnes v Soule povedal, že sektor elektroniky sa stal centrom inovačnej stratégie BASF. V laboratóriu sa sústredia na nové druhy materiálov vhodných na displeje a pre polovodičovú oblasť. Budú sa hľadať materiály, ktoré budú vysoko vodivé, ľahké a tenké. Navyše by mali byť aj lacné, aby sa z nich dali vyrábať výkonné a cenovo dostupné zariadenia.

Koncern už má podobné regionálne centrá v Číne, Japonsku a v Singapure.

Stredisko v Suwone spolupracuje s miestnou univerzitou a je v jej areáli. Pracuje v ňom 40 výskumných pracovníkov z Nemecka, Kórejskej republiky a ďalších štátov.

BASF podniká v Kórejskej republike už 60 rokov. Má v nej šesť prevádzok, v ktorých pracuje vyše 1000 zamestnancov.