Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Záver týždňa v Seredi spestrí Vata fest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Organizátori sa snažia akciou osloviť rôzne komunity i vekové kategórie. Pripravené sú koncerty známych i začínajúcich seredských kapiel.

Sereď 31. júla (TASR) - V Zámockom parku v Seredi organizuje v piatok a sobotu (2. a 3. 8.) komunitné centrum (KC) Priestor multižánrový festival Vata fest. Podujatie spája hudbu, výtvarné umenie, bábkové divadlo, fotografiu, prináša diskusie, tvorivé workshopy a ponúka ručne robené výrobky a dobré jedlo.

"Mladí ľudia zo Serede chcú oživiť mesto festivalom," uviedla predsedníčka KC Miroslava Sabová Dudášová. Organizátori sa podľa nej snažia akciou osloviť rôzne komunity i vekové kategórie. Pripravené sú koncerty známych i začínajúcich seredských kapiel Bratov Danišovcov, Jimiho Cimbalu s kapelou No Control, ale aj Trnavčanov ako Stolen Street, Graema Marka či rapera Boy Wondera.

"Starší si iste prídu na svoje počas koncertov, výtvarných výstav a workshopov na umelecké i eko-témy. Literatúra a diskusie majú tento rok svoje vlastné zázemie, predstavia sa spisovateľ a dramaturg Marcel Páleš a poetky Ružena Šípková, Alexandra Matiszová či Dana Janebová. Počas diskusií odznejú témy ako odpady pri potravinách, osobné príbehy úspešných Rómov či príbeh bývalého člena komunity Slovenských brancov," informovala Sabová Dudášová. Nebude chýbať ani program pre deti - bábkové divadlo, čítanie detských kníh či zábavné pohybové aktivity.

Pripravená je aj svetelná šou a priamo na kaštieľ premietanie tzv. video mappingu. Súčasťou Vata festu bude aj otvorenie výstavy Bludné prúdy, ktorej organizátorom je tradične Mestské múzeum v Seredi. V poradí už tretí ročník predstaví najmä mladých umelcov, ktorí svojou tvorbou reflektujú svoje pocity k rodisku – mestu Sereď.

Hlavnými partnermi podujatia sú mesto Sereď, Trnavský samosprávny kraj a Nadácia ZSE, na príprave participovali miestne združenia Goel, Storm a Vodný hrad.