Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Za opakovanú krádež hrozí obvinenému až trojročné väzenie

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Obvinení koncom apríla sa v poobedňajších hodinách vlámali do predajne a odcudzili 18 kartónov cigariet rôznych značiek.

Šaštín-Stráže 17. októbra (TASR) - Policajti obvinili z krádeží 26-ročného muža z Trnavy a 38-ročného muža z obce Jablonica. Obaja muži sú podozriví v dvoch prípadoch, keď sa vlámali do predajní potravín v meste Šaštín-Stráže. Informovala TASR krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako povedala, obvinení koncom apríla sa v poobedňajších hodinách vlámali do predajne a odcudzili 18 kartónov cigariet rôznych značiek. Krádežou spôsobili majiteľke škodu za 540 eur. Takmer presne o tri mesiace kradli aj v iných miestnych potravinách. V tomto prípade sa im podarilo obrátiť pozornosť zamestnancov a starší z dvojice zobral z predajne zelenú plechovú skrinku. „V nej bolo 542 eur v hotovosti. V oboch prípadoch ich polícia obvinila v týchto dňoch z krádeže a navyše na 26-ročného Trnavčana spracoval poverený policajt návrh na jeho väzobné stíhanie, nakoľko sa v minulosti už krádeže dopustil. Na základe príkazu ho polícia eskortovala do výkonu väzby,“ vysvetlila Linkešová s tým, že z dôvodu, že bol muž už v minulosti za krádeže odsúdený, teraz mu hrozí prísnejší trest. V zmysle zákona mu môže hroziť strata slobody na šesť mesiacov až tri roky.