Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

PAPUČU ODMONTOVAL A CHCEL ODÍSŤ S REZERVOU: Hrozí mu osem rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Daniel Veselský

Muž si nevšimol, že mestskí policajti zostali na parkovisku a tak ho vzápätí zastavili. Vodič sa k demontáži zariadenia priznal, navyše prišiel aj o osvedčenie o evidencii vozidla.

Trnava 28. novembra (TASR) – Štyridsaťdvaročný Trnavčan dostal na parkovisku vo Veľkom Mederi od mestskej polície tzv. papuču za to, že neodôvodnene blokoval miesto pre návštevníkov polikliniky. Muž však blokovacie zariadenie podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej aj s kolesom odmontoval a na rezervnom kolese chcel na aute odísť. Teraz je obvinený z prečinu útoku na orgán verejnej moci.



"Muž si nevšimol, že mestskí policajti zostali na parkovisku a tak ho vzápätí zastavili. Vodič sa k demontáži zariadenia priznal, navyše prišiel aj o osvedčenie o evidencii vozidla. Na svojom aute totiž používal takzvané prepravné značky. Namiesto pokuty, ktorá mu hrozila za priestupok v doprave za parkovanie, za ktorý zákon ukladá v blokovom konaní maximálnu sumu 150 eur, teraz čelí trestnému stíhaniu. Za odstránenie blokovacieho zariadenia zákon ukladá trestnú sadzbu od troch do osem rokov," uviedla hovorkyňa.