Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

PRIOTRÁVENÍ ŠTUDENTI: V trnavskej škole experti zistili dráždivé látky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Postihnutých študentov s bolesťami hlavy previezli na pozorovanie do Fakultnej nemocnice Trnava, žiadny však neutrpel vážnejšiu ujmu na zdraví.

Trnava 6. júna (TASR) – Dráždivé látky dimetylacetamid a fenol identifikovalo Kontrolné chemické laboratórium civilnej ochrany v Nitre v objekte Strednej zdravotníckej školy v Trnave. V jej laboratóriu bola v pondelok 5. júna ohlásená zapáchajúca neznáma látka, v dôsledku jej nadýchania muselo byť do nemocnice prevezených jedenásť osôb.

Podľa trnavskej krajskej hovorkyne hasičov Júlie Kedrovej zasahujúci hasiči vykonali merania, odobrali vzorky a následne odvetrali priestory školy. Postihnutých študentov s bolesťami hlavy previezli na pozorovanie do Fakultnej nemocnice Trnava, žiadny však neutrpel vážnejšiu ujmu na zdraví. Zdroj úniku látky zatiaľ nie je známy.

Pri styku s kožou alebo pri vdýchnutí dimetylacetamid spôsobuje kašeľ, zvracanie, dýchavičnosť, v ťažkých formách halucinácie či kómu, fenol a jeho výpary leptajú oči, pokožku, dýchacie cesty.