Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

V trnavskej Galérii Výklad sa predstavuje Miloš Paulovič

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Netradičný výstavný priestor Galéria Výklad sa nachádza na pešej zóne Trnavy.

Trnava 2. februára (TASR) - Od 3. februára do 3. marca bude mať trvanie nová výstava Fragile v Galérii Výklad v Trnave. Predstaví sa na nej neprofesionálny umelec Miloš Paulovič, informovala o tom kurátorka výstavy Barbora Jurčová.

Autor sa aktuálne venuje najmä kresbe. "Rozhodli sme sa na základe jeho prác, ocenených na celoštátnej postupovej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum," uviedla. Vo vystavenej sérii artikuluje pocit krehkosti. Motív figúry, uväznenej v škatuli, predstavuje symbolické útočisko, ktoré môže byť ľahko narušené vonkajšími vplyvmi. Škatule používa ako metaforu pre spoločnosť, v ktorej jednotlivci často vlastnia množstvo vecí, sú závislí od neustáleho nakupovania a hromadenia materiálnych statkov. Poukazuje na túžbu po slobode a na potrebu hlbšieho zamýšľania sa nad tým, čo robí život skutočne zmysluplným.

Netradičný výstavný priestor Galéria Výklad sa nachádza na pešej zóne Trnavy. Je otvorená nonstop, lebo používa nevyužívané výklady v jednom z mestských objektov v susedstve radnice. Potenciálni "návštevníci" majú tak možnosť zoznámiť sa so súčasným umením predovšetkým mladých umelcov aj mimo tradičného inštitucionálneho rámca kamenných galérií. Projekt i chod galérie z verejných zdrojov podporuje Fond na podporu umenia.