Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave sa predstavia nezávislé divadelné scény zo SR a ČR

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Druhý ročník festivalu Scena 2019 prinesie produkcie najprogresívnejších divadiel určené pre všetky vekové kategórie.

Trnava 1. októbra (TASR) - Festival nezávislého divadla Scena, na ktorom sa predstavia zoskupenia zo Slovenska a Českej republiky, sa od piatka (4. 10.) do nedele (6. 10.) predstaví v Trnave. Informovala o tom oficiálna stránka mesta.

Druhý ročník festivalu Scena 2019 prinesie produkcie najprogresívnejších divadiel určené pre všetky vekové kategórie. Alternatívne, bábkové a tanečné predstavenia si budú môcť návštevníci pozrieť nielen v kultúrnych stánkoch, akými sú Malý Berlín a Divadlo Jána Palárika, ale aj na Nádvorí a v Bernolákovom sade.

Slávnostné otvorenie festivalu sa uskutoční v piatok o 17.00 h pred Divadlom Jána Palárika na Trojičnom námestí. V rámci neho sa predstaví experimentálne tanečné zoskupenie HAS. Sobotný večer bude patriť predstaveniu KAR. V Malom Berlíne zahrá Fekete Seretlek a pražské Studio Damúza. Herci, ktorí sú zároveň muzikanti, odohrajú po predstavení koncert.

V nedeľu program vyvrcholí tanečnou performance a divadelnou premiérou. O 18.00 h majú možnosť návštevníci vidieť oceňované dielo Solo lamentoso režisérky Slávy Daubnerovej v Divadle Jána Palárika. Festival uzavrie premiéra barovej komédie Budúcnosť je vo vajciach trnavsko-bratislavského divadla Spoza voza v kultúrnom centre Malý Berlín.