Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Smrdákoch volia aj kúpeľní hostia, prvýkrát na základnej škole

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V Smrdákoch je zriadený len jeden volebný okrsok, zapísaných je 459 oprávnených voličov, účasť sa zatiaľ pohybuje okolo 40 percent.

Smrdáky 23. marca (TASR) - V kúpeľoch Smrdáky pri Senici zakaždým volia aj kúpeľní hostia, keď je umožnené vybaviť si voličský preukaz na hlasovanie. V sobotnej voľbe prezidenta túto možnosť podľa predsedníčky okrskovej volebnej komisie Márie Škojecovej využívajú zhruba na rovnakej úrovni ako pri voľbách predchádzajúcich.

"Do 15.00 h ich prišlo 46," uviedla pre TASR. Svoj hlas prišli odovzdať obyvatelia Bratislavy, Ružomberka, Považskej Bystrice, Banskej Bystrice, tiež Lučenca i blízkej Skalice, ktorí absolvujú kúpeľný pobyt v niektorom z kúpeľných domov. "Chodia muži i ženy, zhruba v rovnakom pomere," dodala. Škojecová predpokladá, že do záverečnej dosiahnu počet okolo 80, čo býva priemerná účasť voličov s voličskými preukazmi.

V Smrdákoch je zriadený len jeden volebný okrsok, zapísaných je 459 oprávnených voličov, účasť sa zatiaľ pohybuje okolo 40 percent. Podľa starostky Ingrid Tripšanskej v tomto roku prvýkrát v histórii porušili pravidlo a namiesto obecného úradu je volebná miestnosť z organizačných dôvodov otvorená na miestnej základnej škole. "Ku kúpeľom je to bližšie," dodala Škojecová.