Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnava bude mať i naďalej 31 poslancov v mestskom zastupiteľstve

Ich počet sa v porovnaní terajším volebným obdobím nezmení, rozhodlo o tom dnes zastupiteľstvo na svojom rokovaní na trnavskej radnici.

Trnava 24. júna (TASR) – Krajské mesto Trnava bude mať v nadchádzajúcom volebnom období rokov 2014-2018 v mestskom zastupiteľstve 31 poslancov. Ich počet sa v porovnaní terajším volebným obdobím nezmení, rozhodlo o tom dnes zastupiteľstvo na svojom rokovaní na trnavskej radnici.

Zákon o obecnom zriadení umožňuje určiť počet volených zástupcov občanov pre mestá s počtom obyvateľov od 50.001 do 100.000 v rozpätí 19 - 31 poslancov, Trnava s aktuálnymi 64.955 obyvateľmi bude mať i naďalej maximálny možný počet poslancov. „Vzhľadom na skutočnosť, že zostáva v meste Trnava šesť mestských častí, ktoré chcú, aby mali svoje zastúpenie poslancami, rozhodli sa poslanci aj po zvážení množstva komisií zachovať súčasný počet," informoval hovorca Trnavy Pavol Tomašovič.

Ak by sa počet poslancov znížil, museli by byť zvolení zástupcovia členmi viacerých komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako je to teraz, keď každý z nich má účasť v dvoch komisiách, rovnako aj v ďalších orgánoch, ako sú rady škôl a podobne. Podľa hovorcu by to z hľadiska pracovného vyťaženia bolo nedôsledné.

Mestský parlament zároveň určil rozsah výkonu funkcie primátora mesta Trnava pre volebné obdobie 2014–2018 na plný pracovný úväzok.