Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Mladý motocyklista zrazil v Trnave ženu, na mieste podľahla

V Trnave polícia vyšetruje okolnosti tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo na Ulici Botanickej krátko po 18.10 h v utorok 30. septembra 2014. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Policajti alkohol u vodiča pri dychovej skúške nezistili.

Trnava 1. októbra (TASR) - V Trnave polícia vyšetruje okolnosti utorkovej (30. 9.) tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo na Ulici Botanickej krátko po 18.10 h. Išlo o zrážku medzi motocyklistom a ženou. Informovala TASR krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Na motocykli značky Yamaha mladý Trnavčan vo veku 18 rokov zrazil 68-ročnú ženu, ktorá sa prechádzala s bicyklom. Pri nehode došlo k vážnym zraneniam ženy, ktorým na mieste nehody podľahla," konštatovala. Mladík utrpel pri nehode silný šok a s ľahšími zraneniami ho hospitalizovali v Trnavskej nemocnici.

Policajti alkohol u vodiča pri dychovej skúške nezistili. Na miesto nehody prizvali aj znalca z odboru cestná doprava. Presné príčiny nehody a miera zavinenia sa naďalej zisťuje. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Z doterajších informácií nie je zrejmé, akým spôsobom sa žena pohybovala po ceste, či viedla bicykel, alebo na ňom jazdila. "Ak ste dopravnú nehodu priamo videli, akékoľvek informácie o nej poskytnite polícii na bezplatnom čísle 158 alebo na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Trnave," vyzvala Linkešová.