Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Bluesmani sa stretnú na piatom festivale Blues Moods v Trnave

Foto z minulých ročníkov. Foto: bluesmoods.sk

Festival je propagáciou tohto hudobného žánru, angažuje sa za zachovanie jeho hodnôt a odkazu i o dialóg a konfrontáciu so súčasnou populárnou hudbou.

Trnava 7. novembra (TASR) – Festivalovú jeseň v Trnave otvára už piaty rok medzinárodné podujatie Blues Moods. Aj v tomto ročníku pozvala Trnavská hudobná spoločnosť zaujímavé domáce i zahraničné zoskupenia, zamerané na blues. Festival je propagáciou tohto hudobného žánru, angažuje sa za zachovanie jeho hodnôt a odkazu i o dialóg a konfrontáciu so súčasnou populárnou hudbou.

Tohtoročný festival, ktorý bude v sobotu 8. novembra, je podľa organizátora Petra Stojku zaujímavý okrem svojho obsahu aj dramaturgickým výberom. "Dalo by sa takmer hovoriť o pocte hudobnému nástroju – fúkacej harmonike, keďže každá zo zúčastnených skupín jedného hráča na tento nástroj má," uviedol. Z domácich skupín sa na koncertnom pódiu v Art–klube na Hlavnej ulici predstaví projekt prezidenta Slovenskej bluesovej spoločnosti Jána Liteckého-Švedu s názvom Veteráni zo Salón Doré. Druhou domácou skupinou budú mladí Trnavčania Beans & Bullets. Zahraničnú scénu budú zastupovať rovnako dve skupiny, projekt Matěja Ptaszeka – skupina Dobré ráno Blues Band z Čiech a projekt Mátyás Pribojszki Trio z Maďarska.

Nalaďte sa:





"Jednodňový festival je vyvrcholením našej celoročnej snahy mať na koncertných pódiách kvalitnú hudbu i dobrú zábavu, ktorú so sebou tento žáner okrem iného prináša. Trnava sa stane opäť aspoň na jeden deň hlavným mestom slovenského blues," dodal Stojka. Občianske združenie Trnavská hudobná spoločnosť vzniklo po úspešnom prvom ročníku Blues Moods, dalo si za cieľ propagovať tento hudobný žáner formou výročného festivalu a podporných aktivít na obohatenie kultúrneho života v meste.