Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Tomáš Hudcovič kandiduje za OZ Pro Civitate na post primátora

Občianske združenie Pro Civitate – Spoločne pre Piešťan založila v roku 2009 skupina aktívnych mladých ľudí z Piešťan s cieľom meniť svoje okolie k lepšiemu.

Piešťany 25. augusta (TASR) – O post primátora Piešťan sa chce v novembrových komunálnych voľbách uchádzať 35-ročný fotograf, novinár a vydavateľ Tomáš Hudcovič. Svoju kandidatúru ako nestraníka oznámil dnes spolu s 11 kandidátmi na poslancov, ktorých spája práca pre občianske združenie Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany.

Združenie založila v roku 2009 skupina aktívnych mladých ľudí z Piešťan s cieľom meniť svoje okolie k lepšiemu. S pomocou dobrovoľníkov upratali a zútulnili mestskú pláž na vážskom polostrove Lido, vytvorili Historickú uličku zo starých fotografií, upratali železničnú stanicu, aktuálne zrealizovali projekt Klavír pre všetkých. V roku volieb sa aktivisti rozhodli, že sa pokúsia meniť aj zásadné otázky smerovania Piešťan.

"Podarilo sa nám spojiť rôznorodých ľudí, ktorí však všetci majú záujem o svoje okolie a najmä Piešťany. Osud nášho mesta im nie je ľahostajný, boli aktívni v minulosti a pôsobením v zastupiteľstve chcú pre Piešťany urobiť ešte viac. To znamená, že sa chceme zúčastniť rozhodovania o zásadných veciach o smerovaní Piešťan, ktoré sme mohli doteraz zo svojich pozícií len ťažko ovplyvniť,“ povedal kandidát na primátora Hudcovič. Prioritou iniciatívy je podľa jeho vyjadrenia, aby Piešťany patrili Piešťancom, aby netrpeli pre záujmy developérov a podnikateľských skupín zameraných na nezmyslené investície.

"Problémy, na ktoré Piešťany trpia, sú opakované, dlhodobé a podľa nás jednoducho riešiteľné pri zlepšení prístupu zodpovedných. Takým je napríklad poriadok, čistota, starostlivosť a údržba mesta. Do neba volajúcim je neriešenie problému plávania obyvateľov a taktiež podpory turizmu prostredníctvom realizácie akvaparku či mestských kúpeľov v spolupráci s podnikateľskou sférou," doplnil Hudcovič. Myslí si, že spojenie 12 kandidátov má čo ponúknuť, pretože obsiahlo širokú vekovú škálu, kde sa snúbi dravosť a energia mladých s múdrosťou a skúsenosťami starších, kandidáti nie sú viazaní straníckymi tričkami ani podnikateľskými skupinami. Každý má vlastný názor, avšak sú ochotní navzájom sa počúvať a hľadať optimálne riešenia.

Kandidátka na poslankyňu 51-ročná podnikateľka Adriana Drahovská dodala, že zámerom celej ich skupiny je najmä spolupracovať. „Za celým zoskupením Spoločne pre Piešťany sa od začiatku tiahne myšlienka spolupráce, s ktorou môžeme dosiahnuť výsledky. Sme tiež za väčšiu otvorenosť v komunikácii na oboch stranách,“ dodala Drahovská. Okrem nej ešte kandidujú 54-ročná krajinná architektka Eva Wernerová, 58-ročný geodet Juraj Brna, 31-ročný vedúci zákazníckeho centra Jozef Malík, 28-ročný študent a dobrovoľník Michal Fiala, 35-ročný technik Marian Bucko, 53-ročný odborník na regionálny rozvoj Peter Tremboš. Kandiduje tiež 59-ročný podnikateľ Ján Jánošík, 28-ročný riaditeľ regionálnej rozvojovej agentúry Denis Kristek, 67-ročný dôchodca Peter Veverka a 27-ročný manažér nákupného oddelenia Matúš Kromholc.