Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Termín odovzdania štadióna v Dunajskej Strede môže byť ohrozený

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Investor a zhotoviteľ musia dodať v rámci kolaudačného konania rôzne dokumenty.


Dunajská Streda 19. októbra (TASR) – Novembrový termín odovzdania dunajskostredského štadióna môže byť ohrozený. Napísal dnes spravodajský web parameter.sk v nadväznosti na kolaudáciu niektorých častí futbalového štadióna FK DAC Dunajská Streda, ktorá sa konala v utorok (18.10.). Podľa webu sa na nej zúčastnil aj predseda Združenia domových samospráv Marcel Slávik, ktorý často zasahuje do stavebných konaní veľkých investícií.

Ako uviedol predseda Spoločného stavebného úradu Dunajská Streda Imrich Herdics, uskutočnila sa odborná kolaudačná prehliadka, po ktorej nasleduje vyhodnotenie a vyhotovenie zápisnice. "Hovoríme zatiaľ o štyroch futbalových ihriskách. Sú tu chodníky, bežecké dráhy a prezliekarne," ozrejmil Herdics s tým, že kvalita objektov je na dobrej úrovni.

Investor a zhotoviteľ musia dodať v rámci kolaudačného konania rôzne dokumenty. Ak revízie budú bezproblémové, úrad vydá kolaudačné rozhodnutie. "Nebude sa to týkať celého areálu, ale len spomenutých objektov," zdôraznil Herdics.

Herdics podotkol, že Slávik na mieste uviedol viacero námietok, ktoré chce doručiť písomne. "Len po posúdení jeho pripomienok sa môžeme k problematike vyjadriť," dodal predseda stavebného úradu.