Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Skalická radnica pripravuje projekt regulácie dopravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skalická radnica má záujem zvýhodniť domácich rezidentov parkovacou kartou v hodnote 40 eur pred majiteľmi áut, ktorí nemajú v meste trvalý pobyt.

Skalica 5. februára (TASR) - Do pondelka 12. februára môžu Skaličania pripomienkovať návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré zásadným spôsobom zmení náhľad na parkovanie motorových vozidiel v meste. Historicky prvá celoplošná regulácia statickej dopravy má zabezpečiť bezpečnosť a prejazdnosť na cestách a vytvoriť podmienky pre parkovanie áut.

Skalická radnica má záujem zvýhodniť domácich rezidentov parkovacou kartou v hodnote 40 eur pred majiteľmi áut, ktorí nemajú v meste trvalý pobyt. Navrhuje, aby parkovacia karta abonenta - fyzickú osobu stála 500 eur. Návrh VZN o dočasnom parkovaní vozidiel je zverejnený na webe mesta. Radnica si od regulácie sľubuje tiež vyššiu obrátkovosť parkovania v centrálnej mestskej zóne, odstránenie dlhodobo parkujúcich vozidiel z parkovacích miest a zamedzenie prisvojovania si verejných priestorov motoristami. Tiež chce týmto opatrením prilákať obyvateľov k využívaniu mestskej autobusovej dopravy a alternatívnych spôsobov dopravy. VZN by sa malo zaoberať februárové zasadnutie mestského zastupiteľstva.