Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Detské oddelenie v skalickej nemocnici má zabezpečený riadny chod

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Skalická nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 110.000 obyvateľov okresov Skalica, Senica a čiastočne aj okresu Myjava.

Skalica 10. februára (TASR) – Fakultnej nemocnici Skalica už nehrozí pozastavenie činnosti detského oddelenia pre nedostatok personálu. Podľa riaditeľky Renáty Kormanovej bude aj po 1. marci poskytovať zdravotnícku starostlivosť v plnom rozsahu.

"Plynulý chod detského oddelenia i nepretržitá ústavná pohotovostná služba pre deti sú zabezpečené vďaka ochote, odvahe a spolupráci obvodných pediatrov regiónu a príchodom troch nových lekárov na oddelenie," uviedla dnes riaditeľka. Ubezpečila rodičov aj budúce mamičky, že sú naďalej pripravení postarať sa o všetkých pediatrických pacientov a novorodencov. "Naša pôrodnica pracuje normálne a celý proces starostlivosti o detských pacientov je plne zabezpečený," dodala Kormanová.

Skalická nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 110.000 obyvateľov okresov Skalica, Senica a čiastočne aj okresu Myjava. Pred niekoľkými dňami vedenie pripustilo, že má problémy s personálnym obsadením oddelenia a nebolo vylúčené pozastavenie činnosti. V takom prípade by museli rodičia s deťmi chodiť do Trnavy alebo na Myjavu.