Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Senickí colníci našli v aute smerujúcom do Čiech marihuanu

Ilustračné foto Foto: TASR

Posádka auta sa po zastavení colníkmi začala správať podozrivo. Colníci sa preto rozhodli auto prekontrolovať.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Senickí colníci našli u maďarsko-nemeckej posádky smerujúcej po diaľnici do Čiech marihuanu. Pre nezákonnú prepravu omamných a psychotropných látok hrozí maďarskému vodičovi až desaťročné väzenie. Informovala o tom dnes hovorňa trnavského Colného úradu Iveta Švárna.

K incidentu došlo v stredu 27. augusta, v aute sedeli okrem vodiča aj dvaja Nemci. Posádka auta sa po zastavení colníkmi začala podľa hovorkyne správať podozrivo. Colníci sa preto rozhodli auto prekontrolovať. Služobný pes našiel marihuanu za zadnými sedačkami.

"Pes našiel v koženej bunde na zadných sedadlách uzatváracie vrecko s neznámou látkou rastlinného pôvodu s približnou hmotnosťou dvoch gramov. Muža aj tovar zaistili colníci priamo na mieste," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že vzniklo dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Hovorkyňa pripomenula, že dovoz omamných a psychotropných látok je na Slovensku trestný. "Páchateľovi teraz hrozí trest odňatia slobody tri až desať rokov," uzavrela hovorkyňa.