Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Novoročný ohňostroj v Senici obmedzia

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Dano Veselský

Seničania privítajú nový rok 2020 ohňostrojom 1. januára o 18:00 na Námestí oslobodenia.

Senica 1. januára (TASR) – Mesto Senica obmedzí oproti minulému roku, v ktorom trval novoročný ohňostroj 12 minút, jeho dĺžku. Ako dôvod predstavitelia mesta uviedli potrebu ochrany životného prostredia a zvierat. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.

"Mesto apeluje na obyvateľov, aby, pokiaľ možno, nepoužívali veľké množstvo pyrotechniky. Jedným ohňostrojom by sme spoločne prispeli k prevencii pred možnými zraneniami a správali sa ekologicky. Takisto z bezpečnostného hľadiska je ohňostroj spoľahlivý, na základe súťaže ho bude robiť firma zo Špačiniec," uviedla Barošková.

Seničania privítajú nový rok 2020 ohňostrojom 1. januára o 18:00 na Námestí oslobodenia. "Novoročný dátum sa mestu osvedčil. Ohňostroj bude opäť pyromuzikálny a trvať bude sedem minút. Pyrotechnická šou bude odpálená z priestoru za kostolom," informovala hovorkyňa mesta.

Ako doplnila, výbuch plynu v Prešove nenechal ľahostajné ani mesto Senica. "Pre obyvateľov zničeného paneláka sme na rokovaní mestského zastupiteľstva schválili podporu vo výške 3500 eur. Mesto zvážilo okolnosti a rozhodlo sa plánovaný ohňostroj urobiť vzhľadom na skutočnosť, že na ohňostroj výraznou mierou prispievajú sponzori," vysvetlil primátor Martin Džačovský.