Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Volebná komisia v Senci vyradila jedného kandidáta na poslanca

Na primátora Senca je aj po preverení kandidatúr mestskou volebnou komisiou päť kandidátov.

Senec 29. septembra (TASR) - Mestská volebná komisia v Senci vyradila z pôvodného 72-členného zoznamu kandidátov na poslancov v komunálnych voľbách jedného uchádzača. Ako informovala hovorkyňa mesta Martina Ostatníková, dôvodom bolo nesplnenie zákonom stanovených podmienok.

Medzi kandidátmi na poslancov v 19-miestnom poslaneckom zbore okresného mesta je aj podpredsedníčka BSK Gabriella Németh, ktorá je mestskou poslankyňou aj v súčasnosti. "O miesto medzi zastupiteľmi sa uchádza aj člen predsedníctva SMK a kandidát na prezidenta v tohtoročných marcových voľbách hlavy štátu Gyula Bárdos," informovala Ostatníková. Kandidatúru na seneckého poslanca podal aj akademický sochár Martin Lettrich. Najstarší kandidát na miesto v mestskom zastupiteľstve má 68 rokov, naopak, najmladšími sú dvaja 25-roční uchádzači.

Na primátora Senca je aj po preverení kandidatúr mestskou volebnou komisiou päť kandidátov - súčasný primátor Karol Kvál, poslankyňa mestského zastupiteľstva Martina Valachová, ekonómka Renáta Maczeáková, podnikateľ Alexander Šušla a technik Miroslav Horváth. Všetci kandidujú ako nezávislí.

V Senci budú voliči voliť v dvoch volebných obvodoch. Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.