Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Pri dopravnej nehode neďaleko Senice zahynul 26-ročný chodec

Fotografia z miesta nešťastia. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Senica 27. októbra (TASR) – Pri dopravnej nehode neďaleko Senice zahynul počas víkendu 26-ročný chodec. Tragédia sa stala v sobotu (26. 10.) večer na ceste prvej triedy medzi Senicou a Lopašovom. „K nehode došlo pravdepodobne tak, že chodec bez reflexných prvkov sa pohyboval potme po ceste. Išiel po nesprávnej strane cesty a v strede jazdného pruhu. Vodič Golfu jazdiaceho v rovnakom smere nestihol na chodca zareagovať a došlo k zrážke,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič, 24-ročný muž, sa pri nehode nezranil. Jeho dychová skúška na alkohol bola negatívna.

Polícia počas dokumentovania nehody uzatvorila cestu a vykonala odklon premávky po okolitých obciach. Do vyšetrovania bol pribratý znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, nariadená bola súdnolekárska pitva spolu s toxikologickou skúškou. Presné príčiny a priebeh nehody vyšetruje polícia. „Malý reflexný prvok za pár centov by možno zachránil chodcovi život. Vodič ho mohol vidieť už z väčšej vzdialenosti a na chodca zareagovať,“ skonštatovala Kredatusová.