Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Galantskí policajti zadržali ženu so 167 dávkami pervitínu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Prezídium Policajného zboru

Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že ide o drogy.

Sereď 7. februára (TASR) - Galantskí policajti spolu s policajtmi pohotovostného útvaru prekvapili v pondelok (6. 2.) obyvateľov na Trnavskej ulici v Seredi, kde v poobedných hodinách vykonali pripravovanú akciu, zameranú na odhalenie drogovej trestnej činnosti. Ako TASR informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová, počas akcie vykonali dve domové prehliadky a jednu prehliadku motorového vozidla.

Podľa jej slov navyše policajti na osobnej slobode obmedzili niekoľko osôb. U jednej ženy pri prehliadke zadržali v kabelke dve striekačky a vrecko s neznámou kryštalickou látkou. Všetky osoby predviedli na policajný útvar, kde boli vypočuté a okrem jednej ženy boli vzápätí prepustené.

Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že ide o drogy. "Podľa predbežnej expertízy 27-ročná žena pri sebe prechovávala minimálne 167 jednorazových dávok pervitínu. Vyšetrovateľ ju obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a spracoval návrh na jej väzobné stíhanie," povedala Linkešová s tým, že v zmysle zákona jej hrozí za prechovávanie a distribúciu drog trest odňatia slobody na tri až desať rokov.