Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Mladík vykopol dvere na kostole a snažil sa ukradnúť cenné predmety

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas hľadania ho vyrušili zvuky a dal sa na útek, pri ktorom ho zadržali náhodní okoloidúci.

Okoč 1. februára (TASR) - Dunajskostredskí vyšetrovatelia obvinili 19-ročného mladíka podozrivého z vykrádania kostolov. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová, policajti ho zadržali po tom, keď mu obyvatelia obce Okoč obmedzili osobnú slobodu krátko po čine. V nedeľu (29.1.) pred poludním vykopol drevené dvere na kostole, v ktorom sa snažil nájsť cenné predmety a peniaze.

Ako uviedla hovorkyňa, počas hľadania ho vyrušili zvuky a dal sa na útek, pri ktorom ho zadržali náhodní okoloidúci. Privolaní policajti ho vzápätí predviedli na policajnú stanicu, kde sa priznal nielen k tomuto skutku, ale aj k ďalším.

Podľa nahlásených prípadov mal začať s vykrádaním kostolov v posledný deň minulého roku a farnosti si vyberať po trase vlakového spojenia medzi Komárnom a Dunajskou Stredou.

Podľa ďalších slov hovorkyne polícia eviduje v obci Okoč už tretí takýto prípad. Začiatkom roka zmizlo z kostola 110 eur v minciach a spôsobená škoda predstavuje 40 eur. Vyšetrovatelia na ďalších prípadoch, ktoré sa stali v Dunajskej Strede, Veľkom Mederi, ale aj v iných obciach, pracujú. Za skutok, ktorý sa stal v nedeľu, vyšetrovateľ obvinil mladíka zo zločinu krádeže v štádiu pokusu a spracoval podnet na väzobné stíhanie. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.