Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Druhý zástupca primátora Piešťan Tomáš Hudcovič abdikoval

Piešťany Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Primátor Miloš Tamajka jeho rozhodnutie akceptoval, Hudcovič zostáva poslancom piešťanského mestského parlamentu.

Piešťany 25. januára (TASR) – Druhý zástupca primátora mesta Piešťany Tomáš Hudcovič oznámil abdikáciu zo svojho postu k 20. januáru tohto roka. Dôvodom je chýbajúca dôvera a komunikácia na úrovni vedenia samosprávy. Primátor Miloš Tamajka jeho rozhodnutie akceptoval, Hudcovič zostáva poslancom piešťanského mestského parlamentu.

Ako dôvod svojho odstúpenia uviedol, že cieľom jeho nástupu pred deviatimi mesiacmi na post viceprimátora bolo pomôcť riešiť veci tak, "aby sa pohli nesplnené uznesenia, aby sa zlepšila kvalita materiálov predkladaných na rokovanie mestského zastupiteľstva (MsZ) a komunikácia s ním a celkovo, aby sa začali hýbať dôležité veci v súvislosti so systémovými zmenami pri tvorbe rozpočtu, v sociálnej oblasti či pri riešení cestovného ruchu prostredníctvom Rezortu Piešťany".

"Hlavným dôvodom, pre ktorý som odišiel, je, že, žiaľ, nie je možné plniť určené úlohy, pretože sa opakovane stávalo, že som nebol informovaný o veciach, ktoré sa týkajú úloh v ňom definovaných, napríklad súvisiacich s Rezortom Piešťany, letiskom alebo pri zvolávaní MsZ a následnej koordinácie činností stálych komisií MsZ," informoval Hudcovič. Pomerne často sa podľa neho stávalo, že neboli splnené úlohy, ktoré bolo potrebné v rámci úradu riešiť a tento stav, ktorý je predovšetkým v kompetencii prednostu, sa mu nedarilo zmeniť.

"Ťažko sa pracuje, keď chýba dôvera a komunikácia. Z môjho pohľadu bola deklarovaná spolupráca často len formálna," konštatoval Hudcovič. Rovnako nastali situácie, keď sa ako viceprimátor nemohol dostať k podkladom a materiálom od kompetentných pracovníkov. Taktiež sa nevedel stotožniť s postupom riešenia či neriešenia niektorých problémov, ktoré rezonujú vo verejnosti.

Mesto Piešťany malo doteraz vždy jedného viceprimátora, po zmene štatútu v MsZ mohol menovať primátor dvoch svojich zástupcov. Na toto miesto nastúpil šéf poslaneckého klubu Spoločne za Piešťany Hudcovič, ktorý pôvodne sám kandidoval na post primátora a po voľbách patril k najväčším kritikom vedenia mesta.