Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Na trnavskom sídlisku Linčianska zadržali muža s 220 dávkami heroínu

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Prešove

Hodnota zaistených drog bola vyčíslená na sumu 5591 eur.

Trnava 31. januára (TASR) - Z prechovávania a distribúcie drog je podozrivý 51-ročný Trnavčan, ktorý bol zadržaný v uplynulom týždni pri policajnej akcii na sídlisku Linčianska v Trnave. Policajti pri nej vykonali tri domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a osobnú prehliadku, pri ktorých našli a zaistili 138 gramov heroínu.

"Zaistené množstvo zodpovedá podľa predbežnej expertízy 220 obvykle jednorazovým dávkam drogy a hodnota zaistených drog bola vyčíslená na sumu 5591 eur," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Spolu s drogami zadržal vyšetrovateľ aj muža, ktorý mal drogy ďalej predávať a v zmysle zákona ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "Na základe príkazu súdu ho v sobotu 28. januára eskortovala policajná hliadka do výkonu väzby. V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodala hovorkyňa.