Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na nelegálnom tuningovom zraze v Trnave sa stretlo 500 vozidiel

Polícia v súvislosti s nelegálnym tuningovým zrazom, ktorý bol zvolávaný organizátorom cez sociálne siete, vyčlenila v meste Trnava desiatky hliadok najmä dopravnej a poriadkovej polície. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Počas zrazu sa vodiči dopustili ďalších 25 priestupkov. Pokuty dostali za nesprávny spôsob jazdy, pásy a chýbajúce povinné zmluvné poistenie.

Trnava 17. marca (TASR) - Približne 500 vozidiel z celého Slovenska a Viedne sa stretlo v sobotu (16. 3.) na nelegálnom tuningovom zraze v Trnave. Organizátori ho zvolávali cez sociálne siete, polícia v súvislosti s ním vyčlenila v meste desiatky hliadok najmä dopravnej a poriadkovej polície, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Po ustálení miesta zrazu sa väčšina policajných hliadok presunula pred nákupné centrum. Monitorovali verejný poriadok a kontrolovali účastníkov zrazu. Policajti zistili 48 priestupkov. Zlý technický stav vozidla zistili v 23 prípadoch. Zadržali osvedčenie o evidencii vozidla desiatim vodičom, dve tabuľky s evidenčným číslom a za platobnú neschopnosť aj jeden vodičský preukaz.

Policajti podrobili 86 vodičov dychovým skúškam na alkohol, ktoré boli vo všetkých prípadoch negatívne. Počas zrazu sa vodiči dopustili ďalších 25 priestupkov. Pokuty dostali za nesprávny spôsob jazdy, pásy a chýbajúce povinné zmluvné poistenie.

Časť účastníkov sa po 23.00 h presunula z Trnavy do Bratislavského kraja. Bezpečnostné opatrenia v meste Trnava polícia ukončila v nedeľu, hodinu po polnoci.