Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Mladí vodiči preceňujú za volantom svoje schopnosti, varuje polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Zo štatistík dopravnej nehodovosti za minulý rok vyplynulo, že mladí vodiči motorových vozidiel do 24 rokov spôsobili 209 dopravných nehôd.

Trnava 12. februára (TASR) - V uplynulých dňoch polícia v Trnavskom kraji zaznamenala tri dopravné nehody mladých vodičov.

Upozorňuje preto, aby mladí vodiči nepreceňovali svoje schopnosti, boli zvlášť opatrní a jazdili s ohľadom tak na seba, ako aj na ostatných účastníkov cestnej premávky.

"Vodiči by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je na mieste," zdôraznila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Pripomenula nehodu 25-ročného vodiča, ktorý viedol Peugeot 301 zo Šale do obce Dolný Chotár. Pravdepodobne sa nedostatočne venoval riadeniu a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam. V ostrej zákrute narazil do zábradlia na mostíku a auto padlo do kanála, kde sa prevrátilo na strechu. Mladý vodič neutrpel pri nehode žiadne zranenia. Ale jeho 17-ročná spolujazdkyňa utrpela vo vode silné podchladenie a je v nemocnici vo veľmi vážnom stave.

Podľa ďalších slov hovorkyne v pondelok (10.2.) mladý, 22-ročný vodič viezol v Seate Ibiza vo Vrbovom svojich súrodencov. V dôsledku toho, že ho oslnilo ostré slnko si nevšimol autobus, ktorý stál na zastávke a zozadu do neho narazil. V aute sa viezla jeho tehotná sestra, ktorá utrpela ľahké zranenia.

"V ten istý deň došlo k dopravnej nehode v Holíči, kde 24-ročný vodič z Plaveckého Petra viedol osobné auto Honda Civic. Zrejme ani on neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, pri prejazde pravotočivou zákrutou vyšiel z cesty a narazil do stromu," uviedla Kredatusová s tým, že vodič utrpel ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne tri mesiace. V aute sedela aj jeho 16-ročná spolujazdkyňa, ktorá utrpela veľmi vážne zranenia.

Zo štatistík dopravnej nehodovosti za minulý rok vyplynulo, že mladí vodiči motorových vozidiel do 24 rokov spôsobili 209 dopravných nehôd. "Z celkového počtu 1241 nehôd je to šestina. Z nich 31 bolo pod vplyvom alkoholu," zdôraznila hovorkyňa.