Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Krajinský most v Piešťanoch dnes zatvorili, oprava potrvá dva mesiace

Foto: wikimedia.org

Most však bude priechodný pre peších.

Piešťany 1. júla (TASR) – Počnúc 8. hodinou je od dnešného dňa do 31. augusta v Piešťanoch uzatvorený pre dopravu Krajinský most cez rieku Váh. Dôvodom je jeho plánovaná rekonštrukcia.

Vodiči môžu využiť dve možné obchádzkové trasy. Kratšia, asi 25-kilometrová trasa, je vedená z Piešťan po ceste I/61 v smere na Hornú Stredu, až po križovatku s diaľnicou D1, ďalej po diaľnici D1 v smere na Trenčín po diaľničnú križovatku s cestou II/507 v obci Lúka a ďalej po ceste II/507, až do cieľa obchádzky. Počas uzávierky mosta bude diaľnica D1 medzi križovatkami Lúka a Horná Streda dočasne vyňatá z povinnosti úhrady prostredníctvom diaľničnej nálepky.

Alternatívna trasa, asi 45-kilometrová, je vedená z Piešťan po ceste I/61 cez obce Drahovce, Madunice a Červeník do obce Trakovice, až po križovatku s cestou II/513, ďalej po ceste II/513 v smere do Hlohovca, až po križovatku s cestou II/507 a ďalej po ceste II/507, až do cieľa obchádzky, do obce Banka. Informoval o tom hovorca investora, Trnavského samosprávneho kraja, Patrik Velšic.

Povolenie na úplnú uzávierku Krajinského mosta v Piešťanoch vydal Okresný úrad Piešťany 28. mája 2014. Most však bude priechodný pre peších. Cestujúci na linkách diaľkovej autobusovej dopravy vystúpia z autobusov na jednej strane mosta, prejdú ho peši aj s batožinou, na druhej strane mosta nastúpia do autobusu tej istej linky, ktorý ich dovezie do cieľa. Mestská autobusová doprava v Piešťanoch na linkách 1 a 11 nebude v danom čase zachádzať na Kúpeľný ostrov. K prímestským linkám SAD Trnava s pôvodnou trasou cez Krajinský most a k linkám Arriva Nitra bude z autobusovej stanice Piešťany premávať kyvadlová doprava po zastávku na Vajanského ulici pri okružnej križovatke pred mostom. Záchranné zložky budú dočasne využívať Kolonádový most.