Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na D1 havaroval poľský kamión, vodič zraneniam podľahol

Na snímke havarovaný kamión. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Vodič poľského kamióna sa pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla. Po náraze sa na cestu vyliala nafta.

Trnava 12. júna (TASR) - Na diaľnici D1 v smere na Bratislavu došlo dnes krátko po polnoci opäť k tragickej dopravnej nehode. Vodič poľského kamiónu Mercedes Benz Axor, ktorý mal na ložnej ploche naložené Iveco, išiel po diaľnici D1 v smere na Bratislavu. Pri Trnave z nezistených príčin narazil do zvodidiel na pravej strane, auto bolo následne odhodené do stredových zvodidiel. Zadná časť auta prešla do protismeru a predná zostala na betónových zvodidlách. Z ložnej plochy sa uvoľnilo prevážané Iveco, ktoré spadlo na cestu v protismere.

„V tom čase sa smerom na Žilinu pohybovalo auto Mercedes Vito, ktorého vodič nestačil ubrzdiť a narazil do uvoľneného Iveca. Jeho 33-ročný vodič z Oravskej Lesnej utrpel ľahké zranenia. Pri prvotnom náraze do zvodidiel vpravo sa na kamióne Mercedes Benz Axor odtrhla jeho palivová nádrž a po ceste sa rozliala nafta. V tom istom smere sa pohybovala bratislavská Honda CR-V. Vodič vo veku 37 rokov pre rozliatu naftu nestačil ubrzdiť, narazil do palivovej nádrže, pričom ju tlačil niekoľko metrov pred sebou. Vodič Hondy z Bratislavy sa pri nehode nezranil. Vodič poľského kamióna vo veku 32 rokov, ktorý sa pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, utrpel zranenia, v dôsledku ktorých zomrel. Jeho spolujazdec sa zranil ľahko. Presné príčiny a okolnosti polícia vyšetruje,“ informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

„Polícia apeluje na vodičov, aby nepreceňovali svoje sily a schopnosti. Niekedy stačí sekunda nepozornosti a môže dôjsť ku kolízii s fatálnymi následkami. Zákon jednoznačne hovorí, že vodič je povinný venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. V týchto horúcich dňoch môžu aj vodiči ľahšie podľahnúť únave, preto by mali sadať za volant len riadne oddýchnutí a včas reagovať na únavu svojho tela. Podľa zákona vodič nesmie viesť vozidlo, ak je jeho schopnosť znížená najmä úrazom, chorobou, nevoľnosťou alebo únavou,“ dodala hovorkyňa polície.