Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trnavský kraj

Začína sa festival Lumen

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Polešenský

Lumeňáci mysleli aj na rodiny s deťmi a pripravili okrem detského kútika na radničnom nádvorí aj divadielka pre deti.


Trnava 3. júna (TASR) – Multižánrový festival Lumen začína dnes popoludní v Trnave už svoj 24. ročník. Počas víkendu ponúkne mladým katolíckym veriacim pestrý program na viacerých pódiách v centre mesta. Lákadlom sú slovenské a zahraničné gospelové kapely.

Program hlavného pódia na Trojičnom námestí ponúkne koncerty slovenských formácií Spektrum, The Elements a trnavskej skupiny Hudba z Marsu, zo zahraničných kapiel koncerty odohrajú Warum Lila (Nemecko), Daniel Levi (Estónsko), Twelve 24 a Newday Worship (Veľká Británia). Program dopĺňa prednáška Mariána Kuffu v mestskej športovej hale a prednášky a workshopy počas sobotňajšieho (4.6.) predpoludnia. Ohlásená kapela Good Weather Forecast pár hodín pred koncertom svoje vystúpenie zrušila, organizátori momentálne riešia náhradný program. Lumeňáci mysleli aj na rodiny s deťmi a pripravili okrem detského kútika na radničnom nádvorí aj divadielka pre deti.

Sprievodný program v tzv. XL zóne ponúka talkshow Mariána Čekovského Čeky point, diskusiu s vojnovým fotografom Jánom Husárom, koncerty Godzone a Janais, tanečné divadlo ATak, improvizačné zoskupenie 3T a tanečný workshop s Dominikou Mirgovou a VIP Crew. Priebeh festivalu zabezpečuje viac ako 250 dobrovoľníkov.

Informovala Eva Kráľovičová z organizačného tímu festivalu.