Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Fekálne auto vypúšťalo odpad v blízkosti vodného toku pri Sokolovciach

Policajná hliadka zabránila vo štvrtok 23. januára 2020 fekálnemu vozidlu (na snímke) medzi obcami Sokolovce a Jalšové, na rozmedzí okresov Piešťany a Hlohovec, vypúšťať odpad na pole v blízkosti vodného toku. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Políciu na miesto privolal pracovník štátnej ochrany prírody, ktorý si všimol konanie vodiča.

Sokolovce 24. januára (TASR) – Policajná hliadka zabránila vo štvrtok (23. 1.) fekálnemu vozidlu medzi obcami Sokolovce a Jalšové, na rozmedzí okresov Piešťany a Hlohovec, vypúšťať odpad na pole v blízkosti vodného toku. Políciu na miesto privolal pracovník štátnej ochrany prírody, ktorý si všimol konanie vodiča. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

"Na miesto sme prizvali a požiadali o súčinnosť pracovníkov odboru životného prostredia piešťanského okresného úradu. Taktiež sme požiadali o súčinnosť a odber vzoriek Slovenský vodohospodársky podnik," uviedla. Vodiča vozidla a majiteľa firmy vyšetrovateľ podľa hovorkyne už vypočul. Polícia bude v súčinnosti s ďalšími orgánmi skúmať, aký vplyv na životné prostredie malo toto konanie a či mohlo dôjsť k jeho ohrozeniu.