Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Dobrovoľnícke projekty v Trnave môžu žiadať o grant DOBROprogramu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

DOBROprogram pripravilo DCTK s podporou Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry a Trnavského samosprávneho kraja.

Trnava 20. marca (TASR) - Organizácie pracujúce s dobrovoľníkmi, ale aj s mládežou, seniormi či zdravotne a sociálne znevýhodnenými občanmi, nadácie aj občianske združenia na území Trnavského kraja môžu požiadať Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja (DCTK) o grant na svoju činnosť. DOBROprogram prijíma žiadosti do 31. marca. Informovala riaditeľka DCTK Zuzana Šujanová.

"Grantový program je na podporu dlhodobých dobrovoľníckych projektov, buď celkom nových, ktoré sa ešte len plánujú uskutočniť, alebo už existujúcich, ktoré sa práve vďaka takejto podpore môžu zdokonaliť," uviedla. Vybraným desiatim organizáciám DOBROprogram zabezpečí akreditovaný tréning manažmentu dobrovoľníkov, finančnú podporu vo výške do 500 eur a odborný mentoring. Cieľom je umožniť organizáciám vyškoliť si vlastných koordinátorov dobrovoľníkov a zabezpečiť tak lepšie podmienky pre dobrovoľníctvo v Trnavskom kraji.

Prihlášky sa podávajú prostredníctvom online formulára. Pre záujemcov pripravili organizátori online informačné stretnutie na štvrtok (21. 3.) o 10.00 h. Odkaz na stretnutie je zverejnený na webe DCTK. O výbere projektov rozhodne hodnotiaca komisia 15. apríla.

DOBROprogram pripravilo DCTK s podporou Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry a Trnavského samosprávneho kraja.