Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Deti z domovov súťažili o postup na medzinárodné športové hry

Symbol spoločnosti Úsmev ako dar - usmievavé červené srdiečko. Foto: FOTO TASR/Daniel Veselský

Najlepší športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, uskutočnia sa v septembri v Maďarsku.


Bratislava 14. júna (TASR) - V deťoch z detských domovov treba podporovať húževnatosť, odhodlanie či vytrvalosť, zdôrazňuje Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Každoročne preto organizuje športové hry, príprava na ne môže tieto chýbajúce vlastnosti posilniť. Víťazné tímy čakajú medzinárodné hry v Maďarsku.

Dnes sa v Čilistove (mestská časť Šamorína) ukončili celoslovenské športové hry detí z detských domovov. "Podujatie sa teší mimoriadnej obľube, deti počas súťaží a vo voľnom čase nadväzujú priateľstvá, rozvíjajú motiváciu a vôľu, majú chuť zlepšovať sa a pracovať na sebe," povedala Mária Soboličová zo spoločnosti Úsmev ako dar.

Účastníci súťažili v niekoľkých disciplínach, napríklad vo futbale, volejbale, atletike. Najlepší športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, uskutočnia sa v septembri v Maďarsku. Zúčastnia sa na nich domovy z Česka, Slovenska, Maďarska a Poľska.

Organizátorom podujatia je Fórum riaditeľov a zamestnancov detských domovov v spolupráci so spoločnosťou Úsmev ako dar a ministerstvom práce, ktoré nad hrami už roky preberá záštitu. Súťaž podporila i firma Nestlé.