Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Dve križovatky pri Dunajskej Strede sa majú zmeniť na okružné

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Vláda v jednom zo svojich uznesení uložila ministrovi dopravy, aby zabezpečil prostredníctvom Slovenskej správy ciest uzatvorenie zmluvy o spolupráci s mestom Dunajská Streda.

Dunajská Streda/Galanta 27. marca (TASR) - Dve frekventované križovatky na ceste I/63 pri Dunajskej Strede sa majú zmeniť na okružné. Informoval o tom primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos po výjazdovom rokovaní vlády SR, ktoré sa v stredu konalo v Galante.

Vláda v jednom zo svojich uznesení uložila ministrovi dopravy, aby zabezpečil prostredníctvom Slovenskej správy ciest uzatvorenie zmluvy o spolupráci s mestom Dunajská Streda. Cieľom má byť obstaranie projektovej dokumentácie a výber zhotoviteľa stavby križovatiek na ceste I/63 s cestami III/1394 a III/1418. "Vláda vypočula našu požiadavku na vybudovanie dvoch okružných križovatiek štátnej cesty I/63 s Kračanskou a Povodskou cestou. Ide o úseky, na ktorých už zomreli ľudia a dochádza tu k vážnym dopravným nehodám," uviedol dunajskostredský primátor.

Ako doplnil, vládu na jej výjazdovom rokovaní upozornil aj na to, že okres Dunajská Streda je s viac ako 120.000 obyvateľmi posledným regiónom, ktorý na okresnom úrade nemá klientske centrum. "Preto som požiadal, aby sa tento problém riešil," doplnil Hájos.

Vláda SR sa okrem toho vo svojej analýze sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Galanta a Dunajská Streda zaoberala aj zlým stavom mosta v Seredi na ceste I/62, výstavbou novej hasičskej stanice v Trnave, spoluprácou s mestom Trnava pri príprave projektovej dokumentácie k výstavbe južného obchvatu mesta či možnosťou výstavby rýchlostnej cesty R7 formou PPP projektu.