Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

CHCELI OKRADNÚŤ BABIČKU: Začala kričať a dvoch páchateľov chytili

Dvom neznámym mužom otvorila uplynulý piatok (10. 1.) dopoludnia 89-ročná žena v obci Vrakúň v okrese Dunajská Streda. Muži na pozemok a aj do domu vošli bez jej pozvania s úmyslom ukradnúť cennosti alebo peniaze. Foto: KR PZ v Trnave

Keď starenka otvorila dom, jeden muž odpútaval v kuchyni pozornosť, zatiaľ čo druhý prehľadával izbu.

Vrakúň 13. januára (TASR) – Dvom neznámym mužom otvorila uplynulý piatok (10. 1.) dopoludnia 89-ročná žena v obci Vrakúň v okrese Dunajská Streda. Muži na pozemok a aj do domu vošli bez jej pozvania s úmyslom ukradnúť cennosti alebo peniaze. Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová uviedla, že vďaka tomu, že žena začala kričať o pomoc a že ju počuli susedia a privolali políciu, sa podarilo mužov do hodiny zaistiť.

"Na pozemok sa dostali bez násilia, brána síce bola zamknutá, no z vnútornej strany bol na nej zavesený kľúč. Keď starenka otvorila dom, jeden muž odpútaval v kuchyni pozornosť, zatiaľ čo druhý prehľadával izbu," uviedla hovorkyňa. Preľaknutá žena vyšla z domu a začala volať o pomoc. "Páchatelia, keďže nič nenašli, bez ukradnutých vecí opustili jej dom. Volanie o pomoc započuli susedia, ktorí neváhali a privolali políciu," dodala Kredatusová.

Dvom neznámym mužom otvorila uplynulý piatok (10. 1.) dopoludnia 89-ročná žena v obci Vrakúň v okrese Dunajská Streda. Muži na pozemok a aj do domu vošli bez jej pozvania s úmyslom ukradnúť cennosti alebo peniaze.
Foto: KR PZ v Trnave


Polícia z kamerových záznamov v obci, popisu páchateľov a miestnej znalosti zakrátko páchateľov našla. "Vyšetrovateľ obvinil päťkrát súdne trestaného 37-ročného Roberta a 22-ročného raz trestaného Nikolasa zo zločinu porušovania domovej slobody a zločinu krádeže v štádiu pokusu. Oboch obvinených polícia počas víkendu na základe príkazu sudcu eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny im k už odslúženým rokom vo väzení môže pribudnúť ďalších tri až desať rokov," dodala.

Dvom neznámym mužom otvorila uplynulý piatok (10. 1.) dopoludnia 89-ročná žena v obci Vrakúň v okrese Dunajská Streda. Muži na pozemok a aj do domu vošli bez jej pozvania s úmyslom ukradnúť cennosti alebo peniaze.
Foto: KR PZ v Trnave