Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Zmluva s TV Trenčín je podľa J. Bašku neplatná už 15 mesiacov

Jaroslav Baška Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako dodal, 30. januára 2014 upovedomil listom prevádzkovateľa TV Trenčín, aby nevyrábal a nevysielal relácie s prezentáciou TSK.

Trenčín 19. marca (TASR) – Zmluva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) so spoločnosťou Slovakia okolo sveta, ktorá prevádzkuje Televíziu Trenčín, je neplatná už 15 mesiacov. Myslí si to predseda TSK Jaroslav Baška.

„Podľa nášho právneho výkladu sa skončila k 13. 11. 2012, predmetná zmluva je teda už viac ako 15 mesiacov neplatná. Dôvodom ukončenia zmluvného vzťahu je skutočnosť, že zmluva bola uzavretá na dobu určitú - v čase trvania platnosti licencie pre vysielanie. Z obsahu zmluvy je zrejmé, že zmluvný vzťah sa skončil dňom skončenia platnosti licencie, ktorá bola TV Trenčín udelená na 12 rokov, teda do 13. 11. 2012,“ pripomenul Baška.

Ako dodal, 30. januára 2014 upovedomil listom prevádzkovateľa TV Trenčín, aby nevyrábal a nevysielal relácie s prezentáciou TSK. Následne vedenie TSK informovalo na stretnutí zástupcu a prevádzkovateľa TV Trenčín o zistených skutočnostiach a predložilo návrh budúcej možnej spolupráce. „Očakávame stanovisko druhej strany k návrhu, ktorý je porovnateľný s ostatnými televíziami,“ doplnil predseda TSK.

TSK sa podľa neho v predchádzajúcom období prezentoval na základe zmlúv v regionálnych televíziách TV Pohoda, TV Považie, RTV Prievidza, CETV Nitra a TV Trenčín. „Pre porovnanie, v roku 2013 predstavovala prezentácia TSK v štyroch televíziách sumu dovedna 90.678,54 eura a prezentácia len v TV Trenčín 358.594,08 eura, čo predstavuje takmer 80 percent všetkých finančných prostriedkov na prezentáciu kraja v regionálnych televíziách. Naozaj nepoznám na Slovensku podobne luxusne zaplatenú regionálnu súkromnú televíziu, ako je TV Trenčín,“ skonštatoval Baška s tým, že podľa neho ide o nevýhodnú zmluvu pre TSK a vo vzťahu k ostatným regionálnym TV aj nespravodlivú.

Ako dodal, nové vedenie TSK považuje informovanosť verejnosti v podaní regionálnych televízií za veľmi dôležitú časť prezentácie kraja. Mala by to však byť prezentácia v primeranej podobe a forme, finančná podpora od TSK musí vychádzať z jeho aktuálnych možností.