Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Zmeny v železničnom cestovnom poriadku v Trenčianskom kraji

Zmeny v železničnom cestovnom poriadku v Trenčianskom kraji Foto: Tablet.TV

Cestujúci sa vo vyše 45 percent spojov v prímestskej doprave vozia v nových a zmodernizovaných vozňoch a pohodlných poschodových jednotkách.


Bratislava 16. decembra (TABLET.TV) - So zmenou železničného cestovného poriadku od 14. decembra v Trenčianskom kraji jazdí 57 diaľkových a 188 regionálnych vlakov. Na väčšine trás budú môcť cestujúci cestovať s pravidelným prestupom maximálne do 30 minút. Cestujúci sa vo vyše 45 percent spojov v prímestskej doprave vozia v nových a zmodernizovaných vozňoch a pohodlných poschodových jednotkách.

Od nového grafikonu pribudlo v kraji 6 rýchlikov, dva regionálne expresy, 7 osobných vlakov.
Na trati 120 Trenčín – Nové Mesto nad Váhom – Bratislava/ Nové Mesto nad Váhom - Trenčín – Žilina v smere z Trenčína do Bratislavy sa rozšíril súčasný systém rýchlikov o 5 nových vlakov.

Na úseku Bratislava - Trenčín sa predĺžili trasy troch rýchlikov až po Žilinu.

Na úseku z Bratislavy do Nového mesta nad Váhom sa zmenili polohy vlakov. Regionálne expresy idú až do Trenčína a z Trenčína. Zlepšilo sa spojenie pre lepší návoz žiakov v Novom Meste nad Váhom.
V smere Trenčín - Žilina pridala Železničná spoločnosť Slovensko dva nové regionálne expresy.

Zahustil sa ranný a popoludňajší interval v smere do Žiliny medzi šiestou a ôsmou hodinou a medzi 14:00 a 15:00 predĺžením trasy vlakov. V pracovných dňoch mimo špičky idú vlaky namiesto dvojhodinových intervalov v hodinových intervaloch.

Na trase Žilina - Púchov jazdia tri nové osobné vlaky.

Na trati 145 Prievidza – Horná Štubňa jazdia vlaky v dvojhodinovom intervale a je zahustená popoludňajšia špička medzi Prievidzou a Handlovou na hodinový interval. Bol posilnený odvoz študentov z prievidzských škôl do Handlovej.