Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Zamestnanci Trenčianskeho kraja a jeho organizácií darovali krv

Zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) čakajú na darovanie krvi, 22. augusta 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Medzi 12 prvodarcami bol aj predseda Trenčianskeho kraja Jaroslav Baška.

Trenčín 22. augusta (TASR) – Viac ako dve desiatky zamestnancov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) dnes zareagovalo na výzvu Fakultnej nemocnice Trenčín a Národnej transfúznej služby SR a darovalo krv. Medzi 12 prvodarcami bol aj predseda TSK Jaroslav Baška.

Ako TASR informovala hovorkyňa TSK Petra Čimová Hinková, mobilnú transfúznu jednotku zriadili priamo na Úrade TSK a hneď ráno vyplnilo dotazník darcu 38 zamestnancov TSK a organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Pre rôzne kontraindikácie sa však nepodarilo darovať krv všetkým z nich.

"Som rád, že veľa zamestnancov TSK reagovalo na výzvu pozitívne, keďže krvi je v týchto dňoch málo. Ako prvodarca som mal predstavu, že keď mi zoberú pol litra, liter budem potrebovať naspäť, ale, našťastie, to znášam dobre. Ďakujem všetkým, ktorí sa dnes zúčastnili a verím, že naša krv pomôže všetkým, ktorí to potrebujú. Zároveň vyzývam ostatných obyvateľov TSK, najmä športovcov, ktorí sú zdraví a vitálni, aby takýmto spôsobom pomohli," povedal bezprostredne po odbere predseda TSK Jaroslav Baška.

Medzi darcami bol aj predseda TSK Jaroslav Baška (na snímke), ktorý sa stal prvodarcom.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa