Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Za pokus o vlámanie do kaštieľa hrozí 23-ročnému mužovi až desať rokov

Ilustračné foto. Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajný vyšetrovateľ z Prievidze obvinil v stredu (28. 1.) 23-ročného muža z okresu Prievidza zo zločinu krádeže v štádiu pokusu.

Diviacka Nová Ves 29. januára (TASR) – Policajný vyšetrovateľ z Prievidze obvinil v stredu (28. 1.) 23-ročného muža z okresu Prievidza zo zločinu krádeže v štádiu pokusu. Násilím sa snažil vniknúť do kaštieľa, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený sa pokúsil v decembri vo večerných hodinách násilím vniknúť do neobývaného kaštieľa v obci Diviacka Nová Ves v okrese Prievidza.

„Obvinený mal v úmysle v kaštieli prenocovať, ale ak by v ňom našiel nejaké predmety vhodné na odcudzenie a speňaženie, tak by to následne využil. Vchodové dvere sa pokúšal neúspešne vylomiť kovovým sekáčom. Dnu sa mu po viacerých neúspešných pokusoch dostať nepodarilo,“ priblížila Antalová s tým, že majiteľom pamiatky spôsobil škodu 43,50 eura.

Ako dodala, aj keď sa mu do kaštieľa dostať nepodarilo a nič neodcudzil, v zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Skutku sa dopustil na národnej kultúrnej pamiatke, ktorá požíva ochranu podľa osobitného predpisu.