Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výstava na Trenčianskom hrade predstaví aj pamiatky Zlínskeho kraja

Hodinová veža na Trenčianskom hrade, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cieľom výstavy je verejnosti priblížiť slávne, ale, naopak, aj menej známe prachom zapadnuté historické unikáty, na ktoré by sa nemalo zabúdať.

Trenčín 23. júla (TASR) - Kultúrne a historické poklady Trenčianskeho a susedného Zlínskeho kraja predstaví výstava pod názvom História, ktorá nás spája. Návštevníci si ju budú môcť pozrieť od 24. júla do 8. augusta na Trenčianskom hrade v priestoroch Barborinho paláca. Informovala o tom výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská.

"Miesta ako Bojnický zámok, Mohyla generála Milana Rastislava Štefánika či Arcibiskupský zámok v Kroměříži sú verejnosti notoricky známe, menej však kaštiele v Klátovej Novej Vsi alebo veterný mlyn v českej obci Velké Těšany," načrtla Frývaldská.

Cieľom výstavy je podľa nej verejnosti priblížiť slávne, ale, naopak, aj menej známe prachom zapadnuté historické unikáty, na ktoré by sa nemalo zabúdať a je nevyhnutné zabezpečiť ich osvetu.

Expozícia je výstupom medzinárodného projektu pod názvom Kultúrne a historické dedičstvo ako základný atribút národného povedomia, na ktorom KOCR Trenčín región participuje ako hlavný cezhraničný partner v spolupráci s Centrálou cestovného ruchu Východnej Moravy.