Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V katastri Veľkých Bielic horel trávnatý porast

Hasiči z Partizánskeho zasahovali vo štvrtok dopoludnia 13. marca 2014 pri požiari trávnatého porastu v katastri obce Veľké Bielice v okrese Partizánske. Hasičom požiar nahlásili o 10.00 h. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík. Foto: TASR/KR HaZZ v Trenčíne

Plamene miestami dosahovali výšku až päť metrov.

Veľké Bielice 14. marca (TASR) - Hasiči z Partizánskeho zasahovali vo štvrtok dopoludnia (13.3.) pri požiari trávnatého porastu v katastri obce Veľké Bielice v okrese Partizánske. Hasičom požiar nahlásili o 10.00 h. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

"Po príchode hasiči na miesto udalosti prieskumom zistili, že požiar trávnatého porastu a strniska sa rozprestiera na ploche asi 200 x 60 metrov, pričom plamene miestami dosahovali výšku až päť metrov. Hasiči nasadili na lokalizáciu požiaru dva vysokotlakové prúdy nasmerované z oboch strán požiariska. Po lokalizácii boli postupne zalievané lokálne ohniská vo vnútri požiariska, požiar bol zlikvidovaný krátko po 12.00 h," uviedol Petrík. Ako dodal, príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania.