Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V rezervnom fonde mesta Partizánske je viac ako 800.000 eur

Partizánske Foto: TASR/ Pavol Remiaš

Mesto Partizánske má vo svojom rezervnom fonde v tomto období k dispozícii viac ako 800. 000 eur. Zároveň splatí už aj časť úverov z minulého volebného obdobia, a to vo výške viac ako 300.

Partizánske 17. marca (TASR) - Mesto Partizánske má vo svojom rezervnom fonde v tomto období k dispozícii viac ako 800.000 eur. Zároveň splatí už aj časť úverov z minulého volebného obdobia, a to vo výške viac ako 300.000 eur. Informoval o tom dnes primátor mesta Jozef Božik.

"Zatiaľ sa všetko javí tak, že pre investičné aktivity v tomto roku teda nebude potrebné brať úver. Na konci apríla na zasadnutí mestského zastupiteľstva, keď poslanci prerokujú záverečný účet mesta za rok 2014, tak budeme môcť opäť konštatovať dobré hospodárenie,"
poznamenal Božik.

Z rezervného fondu mesta by chcel primátor zafinancovať búranie bytového domu na Nábrežnej ulici číslo 207. Konkrétne by išlo o čiastku vo výške 57.000 eur. Tento zámer však musia ešte odsúhlasiť poslanci na svojom rokovaní.

Ostatnými investičnými akciami, na ktoré už poslanci vo februári odsúhlasili vyčlenenie financií z rezervného fondu a nie sú už súčasťou zostatku, je nákup vozidiel pre mestskú umeleckú agentúru, vydavateľstvo tempo, mestský úrad a mestskú políciu, časť prostriedkov tiež pôjde na rekonštrukciu kinosály Panoramatického 3D kina.