Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi sa dočkajú opráv dve materské a dve základné školy

Katarína Macháčková Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Opráv sa dočkajú materské školy (MŠ) na Ulici M. Gorkého a Nábreží sv. Cyrila, tiež základné školy (ZŠ) na Rastislavovej ulici a Ulici S. Chalupku.

Prievidza 4. februára (TASR) - Prievidzská radnica finalizuje v týchto dňoch prípravné práce na investície do ďalších budov základných a materských škôl. Opráv sa dočkajú materské školy (MŠ) na Ulici M. Gorkého a Nábreží sv. Cyrila, tiež základné školy (ZŠ) na Rastislavovej ulici a Ulici S. Chalupku. Samospráva na tento účel vyčlenila peniaze vo svojom rozpočte, pri vybraných školách pomôže finančne aj štát. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Realizátori stavebných prác vzídu z verejnej súťaže. Všetky zámery mesta sú v štádiu finalizovania požiadaviek na referát verejného obstarávania mestského úradu, ktorý verejnú súťaž pripravuje.

"Opravy na objekte MŠ Gorkého budú spočívať predovšetkým z rekonštrukcie a zateplenia strešného plášťa pavilónov A, B. Zateplenia obvodového plášťa všetkých pavilónov sa dočká MŠ na Nábreží sv. Cyrila, na ktorej sa tiež zrekonštruuje a zateplí strecha na jednom pavilóne a na hospodárskej budove. Práce v MŠ na Nábreží sv. Cyrila by si mali vyžiadať 190.000 eur," priblížil Ďureje.

Ako ďalej ozrejmil, ZŠ Rastislavova sa dočká rekonštrukcie strešnej krytiny nad centrálnymi šatňami, pričom na tieto havarijné práce mestu poskytol financie aj štát v celkovom objeme 50.000 eur. "Peniaze zo štátneho rozpočtu sú vyčlenené taktiež na opravy ZŠ na Ulici S. Chalupku. V tejto škole sa bude realizovať dlho očakávaná rekonštrukcia strešného plášťa pavilónu B. Všetky rekonštrukčné práce sú naplánované vo výške takmer 21.000 eur," doplnil.

Presnejšie termíny prác budú známe po vyhlásení a ukončení verejného obstarávania. Tak ako v minulom roku aj v tomto období by nemal byť obmedzený výchovno-vzdelávací proces v žiadnej škole. "Pri našich finančných možnostiach sa snažíme investovať do takých prác, ktoré nám zabezpečia postupné znižovanie nákladov. Preto sa pri rekonštrukciách zameriavame na zatepľovanie pavilónov, opravy striech, teda na tie práce, ktoré nám znížia napríklad náklady na energie," vysvetlila primátorka mesta Katarína Macháčková.

V druhom polroku 2014 radnica čiastočne zrekonštruovala MŠ na Nábreží sv. Cyrila, MŠ na Ulici D. Krmana, tiež ZŠ na Ulici P. Dobšinského. V ďalšom období plánuje opravy ďalších MŠ, ZŠ a Základnej umeleckej školy L. Stančeka.