Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Novákoch bude viac nezávislých ako straníckych poslancov

Dôchodkyňa hádže obálku s volebnými lístkami do prenosnej hlasovacej schránky v Centre sociálnych služieb na Komenského ulici v Poprade počas Volieb do orgánov samosprávy obcí 2014, 15. novembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondáš

Primátorský post v priemyselnom meste obsadí geológ Daniel Daniš (nezávislý), ktorý z 2318 hlasov od Nováčanov získal takmer polovicu - 1377.

Nováky 16. novembra (TASR) - Nezávislí poslanci budú mať v 11-člennom Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Novákoch väčšinu. Vyplýva to z výsledkov volieb, ktoré zverejnila novácka mestská volebná komisia.

Nezávislí poslanci obsadia v nováckom zastupiteľstve celkom šesť stoličiek, po dvoch poslancoch bude mať SDS a Smer-SD, jedného SaS.

Primátorský post v priemyselnom meste obsadí geológ Daniel Daniš (nezávislý), ktorý z 2318 hlasov od Nováčanov získal takmer polovicu - 1377. Druhý skončil so 618 hlasmi Dušan Šimka (nezávislý), ktorý vzhľadom na tento výsledok, končí vo vedení samosprávy Novák po 24 rokoch. Volebná účasť v meste dosiahla podľa Štatistického úradu SR 62,80%.