Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Myjave zrekonštruovali školskú telocvičňu za 100 000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Škola vznikla v roku 1960 a telocvičňu k nej pristavili až o 15 rokov neskôr. Po viac ako 40 rokoch užívania sa dočkali priestory na športovanie rekonštrukcie.

Myjava 6. apríla (TASR) – Telocvičňu Základnej školy na Štúrovej ulici v Myjave zrekonštruovali za približne 100.000 eur. TASR o tom informoval riaditeľ školy Jaroslav Foltín.

Škola vznikla v roku 1960 a telocvičňu k nej pristavili až o 15 rokov neskôr. Po viac ako 40 rokoch užívania sa dočkali priestory na športovanie rekonštrukcie. "Prišlo k výmene kúrenia, keď klasické radiátory boli nahradené najmodernejšou technológiou teplovzdušnými čerpadlami. Je položená nová palubovka, obklady, komplexnou výmenou prešli aj dvere v priestoroch telocvične a náraďovni. Vymenená bola aj podlaha v náraďovni a nový šat dostali aj sociálne zariadenia a sprchové kúty v priestoroch šatní," uviedol Foltín.

Rekonštrukčné práce sa začali na jeseň minulého roka. "Časť prác sme si robili svojpomocne zamestnanci a žiaci školy, aby sa ušetrili finančné prostriedky. Vďaka rekonštrukcii telocvičňa konečne spĺňa štandard na klasickú telesnú výchovu a vznikol nám v škole plne funkčný priestor na športovanie," doplnil riaditeľ školy.

Škola zápasila s tým, že priestory nespĺňali ani základné hygienické podmienky na športovanie detí. "Dlhodobo sme hľadali riešenie v rámci rôznych fondov, ako získať finančné zdroje. Podarilo sa nám to minulý rok na jeseň, keď sme získali dotáciu z Ministerstva školstva SR vo výške približne 75.000 eur. K tomu sme použili financie z vlastného rozpočtu a takisto z príspevku od zriaďovateľa školy. Celkové náklady na komplexnú rekonštrukciu sa pohybujú vo výške 100.000 eur," doplnil Foltín.