Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Pre rekonštrukciu železnice natrvalo uzavrú Čierny mostek

Vodiči sa musia pripraviť na zmenu organizácie dopravy. Trenčín, 13. marca 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, obchádzkové trasy pre všetky vozidlá budú vedené dopravným značením na železničné priecestie na Hlavnej ulici v Zlatovciach.

Trenčín 13. marca (TASR) – Od pondelka (16.3.) "Čierny mostek" na Žabinského ulici v Trenčíne natrvalo uzavrú. Dôvodom sú práce na rekonštrukcii železničnej trate. Vodiči sa musia pripraviť na zmenu organizácie dopravy.

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, obchádzkové trasy pre všetky vozidlá budú vedené dopravným značením na železničné priecestie na Hlavnej ulici v Zlatovciach. "Na križovatke Bratislavskej a Hlavnej ulice bude do konca tohto týždňa uvedená do prevádzky cestná svetelná signalizácia, pričom Bavlnárska ulica zostane uzavretá. Doprava na tejto križovatke sa vráti do pôvodného režimu. Bratislavská ulica bude hlavnou cestou v priamom smere a z Hlavnej ulice sa opäť stane vedľajšia cesta," priblížila Ságová.

Ako dodala, vodiči sa musia pripraviť aj na zmenu prednosti v jazde na križovatke Vlárskej a Istebníckej ulice. Všetky zmeny podľa nej súvisia s trvalým uzavretím "Čierneho mosteka" a začnú platiť v pondelok 16. marca od 10.00 hodiny. "Vodiči osobných motorových vozidiel zo Zlatoviec môžu i naďalej využívať diaľnicu D1 použitím výjazdu pri Stredisku správy a údržby diaľnic (bývalý krajský dopravný inšpektorát), a to vo všetkých smeroch. Pre diaľnicu zostáva povinnosť používania diaľničnej známky," doplnila trenčianska hovorkyňa.