Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne ocenili najlepších dobrovoľníkov TSK za rok 2013

Zápis dobrovoľníkov v BDC. Foto: TASR/Martin Baumann

Vybraným dobrovoľníkom v kategórii výchovná činnosť sa stala Anna Kacejová z Trenčína, ktorá sa venovala práci so skautskými dievčenskými oddielmi.

Trenčín 24. februára (TASR) - Ocenenie Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja za rok 2013 získalo päť mladých ľudí, ktorých vybrali odborná porota a široká verejnosť spomedzi 18 nominantov. Víťazov v kategóriách výchovná činnosť, ekológia, sociálna práca, osveta a kultúra a hlas ľudu ocenili 22. februára na galavečere v Klube Lúč v Trenčíne. TASR o tom dnes informoval Martin Labudík, predseda Rady mládeže Trenčianskeho kraja, ktorá je jedným z organizátorov ocenenia.

Vybraným dobrovoľníkom v kategórii výchovná činnosť sa stala Anna Kacejová z Trenčína, ktorá sa venovala práci so skautskými dievčenskými oddielmi, pomáhala pri organizácii detského tábora, projektoch skautov a starostlivosti o skautský dom. V kategórii ekológia ocenila porota Júliusa Krčmárika z Považskej Bystrice. Krčmárik sa pravidelne zapája do dobrovoľníckych činností, zbiera odpadky v okolí Považskej Bystrice, obnovuje lesné studničky a chodníky, podieľal sa na odstraňovaní následkov po záplavách v obci Píla.

Ocenenou v kategórií sociálna práca je Mária Machová z Trenčína, ktorá sa uplynulý rok zameriavala najmä na pomoc sociálne slabším rodinám, organizovala zbierky a rôzne aktivity pre tieto rodiny, pomáhala im v domácnosti. V kategórií Osveta a kultúra vybrala a ocenila porota Ondreja Kubalu z Bánoviec nad Bebravou. Kubala robil nábor dobrovoľníkov, ktorých následne koordinoval pri projekte mládežníckeho centra v Bánovciach nad Bebravou. Ako predseda mládežníckeho parlamentu bol organizátorom dnes už pravidelných kultúrnych podujatí v meste, pomáha pri aktivitách skateboardovej komunity, založil občianske združenie Šhok, ktoré sa venuje mládeži.

Piatou kategóriou bol Hlas ľudu, v ktorom mohla verejnosť podporiť svojho favorita v online hlasovaní. Ocenenou bola Martina Jurčáková z Trenčína, ktorá získala najväčší počet hlasov. Jurčáková organizovala semináre Európskej študentskej únie na viacerých vysokých školách, študentské diskusie a športové podujatia, koordinovala zahraničné vzťahy Študentskej rady vysokých škôl SR.

Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja za rok 2013 bol v poradí tretím ročníkom podujatia, ktoré je zamerané na zviditeľnenie dobrovoľníckej činnosti mladých ľudí vo veku 14 až 30 rokov. Ocenenie organizovala Rada mládeže Trenčianskeho kraja v spolupráci s lokálnou mládežníckou organizáciou JEF Trenčín a eventovo-vzdelávacou agentúrou Apache Entertainment. Jeho cieľom je pozdvihnúť povedomie o ľuďoch, ktorí svojou prácou pomáhajú iným.