Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj ponúka vzdelávanie pedagógov v oblasti envirovýchovy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Oba vzdelávacie kurzy sú bezplatné, kraj ich pripravil v rámci projektu Vzdelávanie pre environmentálnych koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy.

Trenčín 8. marca (TASR) - Trojdňové bezplatné vzdelávanie vo vzdelávacom centre alebo päťhodinové vzdelávanie na školách v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) ponúka TSK pre koordinátorov environmentálnej výchovy a pedagógov. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

"Trojdňový zážitkový kurz bude v piatich termínoch vo Vzdelávacom centre Zaježová. Pre 30 účastníkov je pripravený celodenný program na podporu zážitkového učenia vonku a učenia o klíme na školách. Účastníci si vyskúšajú v praxi metódy, ktoré pomáhajú pri zmysluplnom vyučovaní predmetov v exteriéri. Do kurzu sa za každú školu či inštitúciu môže prihlásiť dvojica účastníkov (pedagógovia, koordinátori environmentálnej výchovy a lektori)," uviedla Gajdošíková.

Pre tých, ktorí nemajú možnosť vycestovať, pripravil podľa nej kraj päťhodinový kurz zážitkového vzdelávania priamo v škole. Témou kurzu je rovnako podpora zážitkového učenia vonku a učenia o klíme. Určený je pre pedagógov, asistentov aj vychovávateľov.

Oba vzdelávacie kurzy sú bezplatné, kraj ich pripravil v rámci projektu Vzdelávanie pre environmentálnych koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy. Realizuje sa s podporou Environmentálneho fondu. Informácie o termínoch a prihláškach získajú záujemcovia na adrese martina.kedrova@tsk.sk.