Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčania budú zrejme aj počas tohto leta bez kúpaliska

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Obyvatelia Trenčína budú asi aj počas tohto leta bez kúpaliska.

Trenčín 12. februára (TASR) – Obyvatelia Trenčína budú asi aj počas tohto leta bez kúpaliska. Letnú plaváreň v obci Ostrov, ktorá nemá inžinierske siete, nestihnú do leta dokončiť. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

„Na objektoch kanalizácie a vodovodu očakávame vydanie stavebného povolenia v najbližších dňoch. Na ostatných objektoch, ako sú parkovisko a komunikácia pred letnou plavárňou, inžinierska činnosť ešte prebieha. Ak sa nevyskytnú na stavbe nepredvídateľné skutočnosti, predpokladaná doba výstavby je naplánovaná na sedem mesiacov. Realizáciu zhotoviteľ začne ihneď, ako nastane priaznivé počasie,“ priblížila hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Technologický postup výstavby plavárne, ktorá súvisí s rekonštrukciou železnice, si podľa nej vyžiadal dodatočný stavebný objekt a dendrologický prieskum, v rámci ktorého má byť vykonaný výrub stromov na brehoch pri oporách mosta. „Momentálne prebieha konanie o vydanie povolenia na výrub stromov. Pre všetky inžinierske siete súvisiace s novou letnou plavárňou bola vykonaná inžinierska činnosť na vydanie stavebného povolenia. Na plynovod, prípojku nízkeho napätia, verejné osvetlenie, vonkajšie osvetlenie, oznamovacie rozvody a prekládku slaboprúdu bolo na konci roka 2014 vydané stavebné povolenie,“ uviedla Pavlíková s tým, že všetky problémy priebežne konzultujú s mestom Trenčín.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, do dnešného dňa mesto nedisponuje od vedenia Železníc SR oficiálnou informáciou, že by malo byť ohrozené plnenie zmluvy. „Z našej strany zmluvu plníme, v rozpočte mesta na tento rok je na dokončenie letnej plavárne schválená suma 160.000 eur. Táto suma je vyčlenená na celkové dokončenie letnej plavárne, kde je zahrnuté napríklad aj sprevádzkovanie bazénovej technológie, sadovnícke úpravy, výstavba bufetov. Čiže mesto pracuje na tom, čo vie ovplyvniť. Ostatné je otázkou pre zhotoviteľa, resp. investora,“ zdôraznila Ságová.

Letnú plaváreň postavili v roku 2010 ešte za predchádzajúceho primátora Branislava Cellera ako vyvolanú investíciu v súvislosti s modernizáciou železničnej trate na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu. Nová plaváreň nemá inžinierske siete, nie je tam prívod vody. Starú letnú plaváreň v Trenčíne začali búrať už na jeseň 2013, obyvatelia mesta tak budú bez možnosti okúpať sa na letnom kúpalisku už druhý rok.